Reviews cursus Spaans leren

Ton van der Meeren uit Bergen op Zoom
“Spaans bij Saskia, met volop parkeergelegenheid in de nabijheid. Als je aanbelt lacht de Spaanse zon je al toe. In het gezellige “lokaal” zijn overal de Spaanse, Latijns-Amerikaanse dingen aanwezig. Je komt direct in de sfeer. De gulle glimlach van Saskia en altijd de start wat je wilt drinken draagt bij aan de ontspanning voor de les. Saskia bespreekt vooraf wat we gaan doen en past haar lessen aan op de wens. Natuurlijk zijn er zaken die gewoon moeten om een taal goed te leren, Saskia past deze dan in de lessen in. Ik heb altijd het gevoel dat ze perfect met me levelt en fouten maken bestaat niet, het is leren. De ontspannende sfeer en de speelsheid waarmee het leren gaat vind ik erg fijn. Soms vind ik het best lastig om alles in het Spaans te moeten zeggen, maar ik leer het daardoor wel! Als je Spaans wilt leren op een persoonlijke manier in een leuke ambiance maak eens kennis met Saskia. “Un mundo por descubrir”

Peter van Eijk uit Bergen op Zoom
“Ik volg sinds 2 jaar privéles Spaans bij Saskia, en ik ben er heel erg tevreden over. Het grote voordeel van privéles is dat het in je eigen tempo gaat, in mijn geval was dat gelukkig vrij snel. Saskia speelt in op de behoeftes, veel of weinig grammatica, zakelijke of privédoeleinden, nadruk op geschreven of gesproken taal, je zegt het maar en Saskia past het programma aan. Altijd beginnen met een kopje koffie of thee, dan wat (Spaanse) conversatie en vervolgens nieuwe stof doornemen. Elk hoofdstuk afsluiten met een toets (de 20 vragen) die ze zoals altijd keurig heeft voorbereid. Gegarandeerd dat eenieder binnen de kortste keren het Spaans onder de knie krijgt. Uiteraard vraagt het ook de nodige discipline van de cursist, maar dat zie ik als vanzelfsprekend voor iemand die aan privéles begint. Ik kan Spaans in Bergen op Zoom van harte aanbevelen.”

Margot & Ton uit Bergen op Zoom
“Sinds januari 2012 hebben wij een cursus Spaans gevolgd bij Saskia Nolten. Wij waren heel blij om dit in de privésfeer te kunnen doen. Saskia is als docente betrokken, gevarieerd en vriendelijk. Met veel geduld heeft zij ons wegwijs gemaakt in de Spaanse taal. Met duidelijke boeken, beeld- en geluidsmateriaal, ontspannen gesprekken en af en toe een spelletje hebben wij de nodige spreekvaardigheid onder de knie gekregen. Hoe leuk was het voor ons om onze Spaanse vrienden in hun eigen taal te spreken en begrijpen. Wij kunnen en willen Saskia dan ook van harte aanbevelen voor ieder (beginners of gevorderden) die zich de Spaanse taal eigen wil maken.”

Suzy uit Ossendrecht
“Ik ben bezig een cursus Spaans te volgen bij Saskia, privéles. Ik ben uiterst tevreden met de manier waarop Saskia les geeft. Ze brengt het heel afwisselend, lesboeken, cd’s, leesboekjes, gesprekken, beeld en geluid, en een lekker kopje thee erbij. Verder kom ik ieder jaar wel een keer in Spanje en de cursus werpt zijn vruchten af, ik kan al aardig overweg met de Spaanse taal. Ik geef deze taalschool en Saskia een dikke 10 !”

Annie uit Oude-Tonge
Wij (mijn man en ik) hebben ook een cursus Spaans gevolgd bij Saskia. Onze ervaring is erg positief, het was zowel ontspannend/inspannend en erg leuk en leerzaam. Ontspannend zal je zeggen, ja echt waar. Omdat je individueel of in ons geval samen les hebt is de aandacht puur op jou gericht, daardoor krijg je gewoon het gevoel dat je zo erg goed begeleid wordt. In een grote klas moet je altijd maar afwachten of je met de groep mee kunt komen en op deze manier werkt het gewoon perfect. Inspannend omdat het toch een heel andere taal is, waar je toch je tijd in moet steken om het machtig te worden. Maar dit gaat ook weer spelenderwijs omdat Saskia op een leuke manier je hier mee in aanraking laat komen. bijv. via bekende Spaanse liedjes die we allemaal (proberen) mee te zingen en waarbij je ontbrekende woorden moet invullen. Of via geluidsopnames die bij het lesboek horen. Kortom: wij hebben het echt als leuk ervaren en willen Saskia dan ook van harte aanbevelen.

R. Uitdewilligen uit Bergen op Zoom
“Ik heb een cursus gevolgd bij mevrouw Nolten, of Saskia zoals haar leerlingen haar noemen. Wat er bij haar anders is als bij andere scholen? De persoonlijke aandacht die je krijgt, de ontspannen sfeer en de praktijk gerichte lessen. Niet alleen saai woordjes stampen, sterker nog dat is vrijwel niet nodig. Maar binnen een paar lessen begin je de logica van de taal in te zien, en word het allemaal een stuk leuker. Het gaat allemaal lekker vloeiend. Kort samengevat, in mijn mening is er geen betere docente Spaans te vinden.